pannenkoeken recepten

Pannenkoeken recepten

Klaar? Pannenkoeken bakken maar!

Een typisch Hollands gerecht: de pannenkoek! De één eet hem zoet, de ander hartig. Of een combinatie van allebei. Als ontbijt, lunch of toetje; het kan allemaal. Ga voor traditioneel met appel of spek, of leef je uit en kies voor een provençaalse pannenkoek met linzen of een oosterse pannenkoek met kip en tauge. De variaties zijn eindeloos! Bekijk hier alle pannenkoeken recepten voor heel veel inspiratie! 

Pannenkoeken beslag maken

feestpannenkoeken met aardbeien en marshmellows gerecht

Eens in de zoveel tijd is het zó lekker: zelf pannenkoeken bakken! En dan zo’n hele stapel, waar je de volgende dag eigenlijk ook nog van kunt eten. Ben je op zoek naar het basisrecept voor pannenkoeken beslag? Je vindt hem hieronder. Natuurlijk kun je een kant-en-klare mix kopen, maar het is het lekkerder om pannenkoekenbeslag zelf te maken. En het is helemaal niet moeilijk, probeer het maar eens! Je kunt de witte bloem ook vervangen door amandelmeel. Dit is een alternatief om de pannenkoeken te bakken met minder koolhydraten.

Recept: basis pannenkoekenbeslag

Hartige pannenkoeken

hartige pannenkoeken recepten

Ben je op zoek naar recepten voor hartige pannenkoeken? En wil je eens wat anders dan een pannenkoek met spek of kaas? Wat dacht je van Franse galettes met blauwe kaas en walnoten? Of American pancakes met doperwten en bieslookboter? Het klinkt misschien gek, maar het is heerlijk! Nog meer hartige pannenkoekenrecepten voor je op een rij om inspiratie op te doen:

De perfecte pannenkoek bakken

perfecte pannenkoek

Hoe bak je de perfecte pannenkoek? Hier vind je het basisrecept pannenkoeken. Laten we beginnen bij het begin: het beslag. Laat je beslag minstens een uur rusten in de koelkast. Zo wordt de structuur van het beslag beter en krijg je gladdere pannenkoeken. Wil je luchtige pannenkoeken bakken? Vervang dan wat melk door bruiswater of bier. Vet je koekenpan goed in voordat je gaat bakken. De grootste reden waarom je pannenkoeken mislukken (of in ieder geval de eerste paar) is omdat je pan niet heet genoeg is. En dat is nou juist net zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je beslag niet aan de pan plakt. Met deze tips laat je nooit meer een pannenkoek mislukken en maak je anderen blij met een lekkere stapel pannenkoeken.

Pannenkoeken bewaren

pannenkoeken bewaren

We kunnen het bijna niet voorstellen, maar heb je pannenkoeken over? Deze kun je heel goed een dag later alsnog eten. Het beste kun je de pannenkoeken afgedekt in de koelkast bewaren. Wil je pannenkoeken bewaren in de diepvries? Dat kan. Wanneer je pannenkoeken invriest, zorg er dan voor dat je de pannenkoeken goed van de buitenlucht zijn afgesloten door het in te pakken in cellofaan. Op deze manier kun je pannenkoeken 6 maanden in de vriezer bewaren.

Lekker bakken!
Lekker bakken!

Bakkers klaar, bakken maar!

Fijne bakrecepten
Appel
Appel

All the way met appel!

Recepten met appel