pannenkoeken recepten

Pannenkoeken recepten

Klaar? Pannenkoeken bakken maar!

Een typisch Hollands gerecht: de pannenkoek! De één eet hem zoet, de ander hartig. Of een combinatie van allebei. Ga voor traditioneel met appel of spek, of leef je uit en kies voor een provençaalse pannenkoek met linzen of een oosterse pannenkoek met kip en tauge. De variaties zijn eindeloos! Bekijk hier alle pannenkoeken recepten voor heel veel inspiratie! 

Pannenkoeken beslag maken

feestpannenkoeken met aardbeien en marshmellows gerecht

Eens in de zoveel tijd is het zó lekker: zelf pannenkoeken bakken! En dan zo’n hele stapel, waar je de volgende dag eigenlijk ook nog van kunt eten. Ben je op zoek naar het basisrecept voor pannenkoeken beslag? Je vindt hem hieronder. Natuurlijk kun je een kant-en-klare mix kopen, maar het is het lekkerder om pannenkoekenbeslag zelf te maken. En het is helemaal niet moeilijk, probeer het maar eens! Je kunt de witte bloem ook vervangen door amandelmeel. Dit is een alternatief om de pannenkoeken te bakken met minder koolhydraten.

Recept: basis pannenkoekenbeslag

Hartige pannenkoeken

hartige pannenkoeken recepten

Ben je op zoek naar recepten voor hartige pannenkoeken? En wil je eens wat anders dan een pannenkoek met spek of kaas? Wat dacht je van Franse galettes met blauwe kaas en walnoten? Of American pancakes met doperwten en bieslookboter? Het klinkt misschien gek, maar het is heerlijk! Nog meer hartige pannenkoekenrecepten voor je op een rij om inspiratie op te doen:

Lekker bakken!
Lekker bakken!

Bakkers klaar, bakken maar!

Fijne bakrecepten
Appel
Appel

All the way met appel!

Recepten met appel