panna cotta

Panna cotta recepten

Recepten voor makkelijke nagerechten

Panna cotta is zo’n klassiek Italiaans dessert dat niet op de dessertkaart mag ontbreken. Weinig ingrediënten, makkelijk om te maken, maar zo ontzettend lekker. Met de verschillende toppings, zoals aardbeien, frambozen, chocolade of karamel, kun je lekker variëren. Panna cotta is het perfecte nagerecht om te serveren als je gasten over de vloer krijgt, want panna cotta moet een tijdje opstijven in de koelkast. Op zoek naar lekkere panna cotta recepten om zelf te maken? Laat je inspireren en bekijk hier makkelijke panna cotta recepten.

Wat is panna cotta?

panna cotta

Panna cotta is een Italiaans nagerecht en betekent letterlijk ‘gekookte room’. Het gerecht komt van oorsprong uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De basisingrediënten voor panna cotta zijn room, melk, suiker en gelatine. Vaak worden er ook vanillestokjes toegevoegd. Panna cotta wordt vaak geserveerd met rood fruit, karamel of chocolade. Tip: gebruik seizoensfruit! Zo kun je oneindig variëren met panna cotta!

 

Panna cotta opstijven

Panna cotta wordt eerst aan de kook gebracht, om het vervolgens op te laten stijven. De perfecte panna cotta is niet té stijf, maar wiebelt een beetje als je hem aanraakt. Als de panna cotta te stijf aanvoelt, heb je te veel gelatine gebruikt. Te weinig gelatine zorgt ervoor dat de panna cotta niet stevig is en inzakt. De perfecte panna cotta – volgens de Italianen – is stevig, maar zacht, en smelt op de tong. Mamma mia!
Nagerechten
Nagerechten

Altijd nog een gaatje overhouden na het hoofdgerecht, want: toetjes!

Lekkere nagerechten
IJs recepten
IJs recepten

Zelf ijs maken in een handomdraai

Aan de slag