Meringue bakken

Meringue bakken

De lekkerste meringue recepten

Met meringue steel je de show. Deze zoete lekkernij is feestelijk, perfect voor een feestje, verjaardag of grand dessert tijdens een diner. Wat kies jij: zo’n lekkere eyecatcher van een schuimtaart of toch liever een klein meringue schuimpje bij de koffie? Doe hier inspiratie op voor je meringue recepten.

Wat is meringue?

meringue

Meringue is een licht, luchtig dessert gemaakt van opgeklopt eiwit en suiker. Het kan gebruikt worden om taarten te bedekken, of het kan op zichzelf worden gebakken als kleine, zoete lekkernij. Meringue is gedroogd schuim. Door het kloppen van het mengsel ontstaan er kleine luchtbelletjes. De suiker onttrekt het vocht aan het eiwit, waardoor het mengsel stijf wordt. Meringue en pavlova lijken op elkaar, maar is niet hetzelfde. Het belangrijkste verschil tussen meringue en pavlova zijn de ingrediënten en de structuur. Meringue wordt heel simpel gemaakt van eiwit en suiker, terwijl pavlova gemaakt wordt van eiwit, suiker, maïzena, azijn en vanille-extract. Ook is meringue van binnen en van buiten knapperig, terwijl pavlova na het bakken aan de binnenkant nog zacht is. Dit textuurcontrast komt doordat meringue meestal gedurende een langere periode op een lagere temperatuur wordt gebakken dan pavlova. Eén ding is zeker: meringue bakken zorgt voor veel lachende gezichten aan tafel, want het ziet er mooi uit én iedereen is er dol op.

Basisrecept meringue

De lekkerste meringue recepten maken

Krijg je bezoek? Heb je iets te vieren? Of je nu een feestje of een verjaardag viert, meringue valt altijd in de smaak. Het wordt meteen een feestje met een meringuetaart. De klassieke citroen meringue taart moet je een keer gemaakt hebben, want die is om je vingers bij af te likken zo lekker. De kleine variant citroentartelette met meringue is net zo lekker, maar iedereen heeft dan zijn eigen portie. Wil je iets lekkers bij de koffie? Maak dan kleine meringue schuimpjes. Hier heb je maar een paar ingrediënten voor nodig; handig als je niks in huis hebt! Als je echt wil uitpakken met meringue taart, ga dan voor een gestapelde toren van meringue, zoals deze meringuetaart met frambozen. Spektakel gegarandeerd!

De lekkerste appeltaarten
De lekkerste appeltaarten

Zin om te bakken?

Bakken maar!
Lekkere gebakjes
Lekkere gebakjes

Bakkers klaar, bakken maar!

Klik hier en maak ze ook