Kwarktaart maken

Kwarktaart maken

De lekkerste kwarktaart recepten

Niemand zegt nee tegen een lekkere punt kwarktaart. De perfecte verjaardagstaart die iedereen lekker vindt! Het leuke van zelf kwarktaart maken is dat je oneindig kunt variëren. Dus, zeg eens op: ben jij team kwarktaart met vers rood fruit of toch met chocolade? Kies hier jouw favoriete taart recept.

Wat is het verschil tussen kwarktaart en cheesecake?

kwarktaart

Is kwarktaart en cheesecake hetzelfde? Nee. Kwarktaart is de Nederlandse variant van de Amerikaanse cheesecake. Beide taarten zijn kaastaarten, maar er is wel degelijk een groot verschil! Cheesecake wordt gemaakt van roomkaas of monchou. Een kwarktaart wordt gemaakt met kwark. Kwarktaart is hierdoor lichter en een beetje zuurder dan de Amerikaanse zoete cheesecake. Wil jij ook kwarktaart maken? Wat dacht je van een limoncello kwarktaart, een fruitige kwarktaart met aardbeien, bramen en blauwe bessen, of een chocolade kwarktaart met chocoladedrip?

Recept: fruitige kwarktaart

Kwarktaart versieren: variëren met toppings

kwarktaart

Ben je op zoek naar inspiratie om je kwarktaart te versieren? Ga voor een taart recept met fruit! Vers rood fruit, zoals aardbeien, bramen, bessen en frambozen, doen het altijd goed op een kwarktaart. Een fruitcompote, net als op deze kwarktaart met aardbeiensaus, is ook een goed idee. Maar ook zuur fruit, zoals citroen, sinaasappel, passievrucht, of limoen is een goede topping om te gebruiken. Zo maak je in een handomdraai een kwarktaart citroen! Ben je meer een chocoladeliefhebber? Een taart recept met chocolade doet het altijd goed. Geraspte chocolade of stukjes chocolade zien er ook geweldig uit op je taart. Andere ideeën voor de versiering: blaadjes munt, takje tijm, eetbare bloemen, verkruimelde koekjes, cacaopoeder of granaatappelpitjes. Versieren maar!

 

 

Gebak
Gebak

Iets te vieren? Zelfgemaakt gebak is het allerlekkerst

Meer recepten
De lekkerste appeltaarten
De lekkerste appeltaarten

Zin om te bakken?

Bakken maar!