havermoutkoekjes

Havermoutkoekjes recepten

Koekje erbij?

Een koekje bij de koffie of thee is onmisbaar. Wil je een gezond koekje bakken? Kijk dan eens naar havermoutkoekjes. Extra lekker als ze zelfgemaakt zijn natuurlijk. En met een snel recept dat hoeft helemaal niet veel werk te zijn. Duik de keuken in en in een handomdraai heb je lekkere havermout koekjes die je kunt serveren bij de koffie. Laat je inspireren en bekijk hier lekkere recepten voor havermoutkoekjes. 

Zijn havermoutkoekjes gezond?

Havermoutkoekjes kun je zo gezond en ongezond maken als je zelf wil. De hoofdingrediënten die je nodig hebt voor havermoet koekjes zijn havermout, tarwebloem, boter en bakpoeder. Havermout is een gezonde voedingsstof die rijk is aan vezels en mineralen, maar haverkoeken zijn ook hoog in calorieën. Als je ingrediënten zoals suiker en chocolade toevoegt, blijft er weinig over van je gezonde havermoutkoekjes. Je kunt ervoor kiezen om natuurlijke zoetmakers toe te voegen aan de koekjes, zoals banaan, appel, wortel, cranberry en dadels. Ook noten, zoals walnoten en amandel, zijn lekker om te gebruiken. Zo maak je in een handomdraai gezonde recepten met havermout! Tip: kijk eens naar deze havermoutkoekjes met cranberry’s en deze wortel havermout koekjes.

Recept: Havermoutkoekjes met sinaasappel en hazelnoot

Havermoutkoekjes bewaren

havermout koekjes

Zin om te bakken? Probeer een van deze havermout recepten eens. Om havermout koekjes te bakken, heb je waarschijnlijk alle ingrediënten al in huis. Maak meteen een voorraad voor in de vriezer, zo heb je altijd een gezonde snack in huis. Havermoutkoekjes kun je bewaren in een metalen koekjestrommel. Zo kan het vocht er een beetje uit, en worden de koekjes niet slap. Zo kun je ze ongeveer een week vers houden. Je kunt havermoutkoeken heel goed invriezen, al zijn ze natuurlijk wel het lekkerst als ze net warm uit de oven komen. Zorg ervoor – als je gaat invriezen – dat de koekjes goed luchtdicht verpakt zijn voordat je ze in de vriezer zet. De koekjes kun je ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.

De lekkerste appeltaarten
De lekkerste appeltaarten

Zin om te bakken?

Bakken maar!
Lekkere gebakjes
Lekkere gebakjes

Bakkers klaar, bakken maar!

Klik hier en maak ze ook