flammkuchen

Flammkuchen recepten

Snelle en makkelijke recepten

Op zoek naar lekkere flammkuchen recepten om zelf te bakken? Laat je inspireren en bekijk hier lekkere flammkuchen recepten. Door de dunne, krokante bodem kun je hier geen genoeg van krijgen! Lekker bij de borrel of als lichte maaltijd. En het is ook nog eens makkelijk en snel om zelf te maken.

Wat zijn flammkuchen?

flammkuchen

Flammkuchen is een traditioneel Duits gerecht en betekent letterlijk ‘brandende taart‘. Het deeg heeft een dunne, krokante bodem. De oorsprong van flammkuchen ligt in de Elzas. Daar wordt het gerecht ook wel Tarte Flambe genoemd. Om te testen of de houtovens heet genoeg waren, werd een dunne plak brooddeeg op de bodem van de oven gelegd. Later is men het deeg gaan beleggen, in eerste instantie met crème fraiche, spek en ui. In Duitsland worden ze als maaltijd geserveerd, of gewoon lekker als snack. Flammkuchen lijken op dunne pizza’s, maar ze smaken echt anders. Ook in Nederland staan flammkuchen vaak op de kaart. Lekker als snack bij de borrelplank, of als lichte maaltijd met een salade erbij bijvoorbeeld.

Variëren met flammkuchen

flammkuchen

Pizza maken? Ga eens voor flammkuchen. Flammkuchen zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de keuken! En dat snappen we wel, want je kunt oneindig variëren met flammkuchen. Ga je voor de traditionele variant met crème fraîche, spek en ui? Of ga je voor een flammkuchen met zalm? Je kunt ook kiezen voor een vegetarische variant, bijvoorbeeld met champignons of tempé. Ben je een zoetekauw? Dan kun je ook zoete flammkuchen maken, met appel en kaneel bijvoorbeeld. Lekker, zo’n hartige taart met bladerdeeg.

Pizza
Pizza

Klassiek of met een twist: pizza is altijd een goed idee

Alle recepten
Lekker bakken!
Lekker bakken!

Bakkers klaar, bakken maar!

Fijne bakrecepten