Empanadas recepten

Empanadas recepten

Lekkere snack bij de borrel

Deze Zuid-Amerikaanse hapjes eet je makkelijk uit het vuistje! Handig om restjes uit de koelkast op te maken, maar ook lekker op de borrelplank of als snack tussendoor. Of om als borrelhapje te serveren op een feestje!

Wat zijn empanadas?

empanadas

Een empanada is een gevuld gefrituurd deeghapje in de vorm van een halve maan. De naam komt van het Spaanse werkwoord empanar, dat letterlijk inpakken met brood betekent. Je kunt empanadas vullen met alles wat je lekker vindt. Vooral gekruid gehakt wordt veel gebruikt. Empanadas worden veel gegeten in Spanje en Portugal, maar ook in Zuid-Amerika. Met empanadas kun je alle kanten op!

Empanadas vullen

Welke vulling kun je gebruiken voor empanadas? In principe kun je alle soorten vulling gebruiken die je lekker vindt. Vooral gekruid gehakt wordt oorspronkelijk veel gebruikt. Maar ook een vulling met kip is goed toepasbaar bij empanadas. Maar je kunt ook vegetarische empanadas maken met tomatenvulling, geitenkaas en ricotta. Ook kun je lekker veel groenten toevoegen aan de vulling. Zo kun je alle kanten op met empanadas!

Hartige taarten
Hartige taarten

Warm of koud, voor lunch of borrel: kies je quiche!

Meer hartige taarten
Spaans menu
Spaans menu

Viva España! Vier gangen Spaans genieten

De vier gerechten