Cupcake recepten

Cupcake recepten

én muffin recepten

Cupcakes zijn niet alleen lekker, cupcakes zijn ook échte eyecatchers. Met deze cupcake recepten steel jij gegarandeerd de show tijdens een traktatie. Leuk en simpel om te bakken, ontzettend leuk én gezellig om te versieren! Smaakt dit naar meer? Probeer dan ook eens onze heerlijke muffin recepten. Je vindt deze onderaan de pagina. Maak van iedere cupcake én muffin een feestje met deze lekkere cake recepten.

Cupcake of muffin?

Waarom wordt een cupcake geen muffin genoemd? Eigenlijk is het cakeje van de cupcake een muffin, maar door de fondant of de topping van de cupcake, heet het een cupcake. De naam van de cupcake komt waarschijnlijk van de maataanduiding ‘cup’ van elk ingrediënt. Een cup boter, suiker, eieren en meel.

Cupcakes versieren

Gebruik een eenvoudig basisrecept voor de cupcakes. Maak van iedere cupcake een feestje door de cakejes mooi te versieren. Dat kan met fondant, marsepein, een lekkere frosting of botercrème. Je kunt alle kanten uit! Vers fruit, chocolade, mini marshmellows, je kunt het zo lekker niet bedenken of het kan op een cupcake. Zo maak je van een cupcake feestelijke kleine gebakjes in een handomdraai.

Lekker bakken!
Lekker bakken!

Bakkers klaar, bakken maar!

Fijne bakrecepten
Koken met kids
Koken met kids

Met je kind samen koken is leuk, gezellig en leerzaam!

Probeer het ook