Crème brûlée

Crème brûlée

Lekkere crème brûlée recepten

Als het gaat om klassieke Franse desserts, staat crème brûlée bovenaan de lijst. Heerlijk met zo’n krokant suikerlaagje. De perfecte afsluiter van een diner. Hier vind je de lekkerste crème brûlée recepten.

Crème brûlée maken: zo doe je dat!

Een perfect krakerig suikerlaagje in combinatie met een stevige, maar niet té dikke of waterige, custardbasis. Dat zorgt voor de perfecte crème brûlée. Met slechts 5 ingrediënten kun je thuis zelf crème brûlée maken! Het enige dat je nodig hebt is: eidooiers, kristalsuiker, vanillestokje, rietsuiker en slagroom. Idealiter maak je het krokante suikerlaagje met een crème brûlée brander. Heb je die niet in huis? Je kunt de desserts ook onder de grill zetten, maar dan worden ze niet zo lekker als met een brander.

Wat is crème brûlée?

Crème brûlée is een klassiek Frans dessert. Het bestaat uit een rijke custardbasis die bedekt is met een laag gekarameliseerde suiker. De custard wordt meestal gemaakt met eidooiers, suiker en room, en soms op smaak gebracht met vanille. Crème brûlée staat bekend om de combinatie van texturen – romige custard en knapperige gekarameliseerde suiker – en de subtiele maar rijke smaak.  Een populair nagerecht waar je zeker punten mee scoort!

Nagerechten
Nagerechten

Altijd nog een gaatje overhouden na het hoofdgerecht, want: toetjes!

Lekkere nagerechten
Cake recepten
Cake recepten

Voor verjaardagen of gewoon zomaar!

Cake inspiratie