cake recepten

Cake bakken

Luchtige, lekkere cake recepten

Komt er bezoek, vier je een verjaardag of heb je gewoon zin om te bakken op zondagmiddag? Hier vind je de lekkerste cake recepten. Een cake is makkelijk om te maken, dus laten mislukken kan bijna niet. Leef je uit in de keuken en laat die bakker in jou tot leven komen. Ga voor een simpele boerencake, een hartige cake als brunch recept of wil je toch cheesecake maken? Een plak verse, warme cake: heerlijk voor bij de koffie of thee. 

Houd je cake luchtig en voorkom uitdrogen

Er is niets zo lekker als een luchtige cake. Maar hoe zorg je ervoor dat je cake of cupcakes luchtig blijven? Het is belangrijk dat je de juiste bereidingswijze toepast. Voor het beste resultaat mix je je cakebeslag met een platte menghaak. Mixen met een garde of handmixer zorgt voor grotere luchtbellen en dat is niet wat je wil. Als je aan het mixen bent lijkt het alsof je beslag heel luchtig wordt, maar tijdens het bakken verdwijnen deze grote luchtbellen gemakkelijk. Het resultaat? Een minder luchtige cake. Is je cake droog als je hem uit de oven haalt? Misschien was de temperatuur van de oven te hoog. Maar je beslag kan ook door teveel bakpoeder compact worden.

Zeker weten of je cake gaar is?

Staat je cake in de oven? Dan duurt het niet lang meer voordat je de cake kunt serveren. Maar hoe weet je nu zeker of je cake gaar is? Controleer tijdens het bakken de gaarheid van de cake met een houten prikker, net als bij taart recepten. Blijft er beslag aan plakken? Dan is de cake nog niet gaar. Komt de prikker droog uit de cake? Dan is je cake gaar! De verleiding is er misschien om voor de zekerheid de cake nog even in de oven te laten staan. Ons advies? Niet doen. Gaar is gaar. Als je de cake in de oven laat staan, bak je het beslag alleen maar tot een droge cake. En dat is zonde.

Chocolade
Chocolade

Liefde gaat door de maag...

Bekijk onze special
De lekkerste appeltaarten
De lekkerste appeltaarten

Zin om te bakken?

Bakken maar!