bruschetta

Bruschetta recepten

Italiaans genieten

Als je van knapperig brood, zachte kaas en verse groenten houdt, is bruschetta echt iets voor jou! Dit Italiaanse gerecht is makkelijk te maken en perfect als voorgerecht of snack. Probeer eens traditionele bruschetta met tomaat en basilicum, bruschetta met gerookte kip en avocado of bruschetta met geitenkaas en honing. Kies je favoriete ingrediënten, zoals verschillende groenten en noten, en maak de lekkerste bruschetta recepten!

Bruschetta variaties

bruschetta

Het leuke van bruschetta maken is dat je eindeloos kunt variëren. Je kunt verschillende soorten brood en toppings combineren. De klassieke bruschetta is met tomaat, basilicum, knoflook en olijfolie. Ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt, en dus altijd een lekkere snack op de borrelplank kunt toveren. Wil je bruschetta maken met vis? Ga dan voor  bruschetta met garnalen, bruschetta sardines of makreel. Natuurlijk zijn er ook vegetarische opties te over, met bijvoorbeeld paddenstoelen, feta, tuinbonen of geitenkaas. Tip: combineer zoet met hartig, zoals bruschetta met aardbeien met geitenkaas.

Welk brood voor bruschetta?

bruschetta

Welk brood gebruik je voor bruschetta? De basis van bruschetta is wit stokbrood, maar je kunt voor de afwisseling voor dit recept met brood ook stevig ciabattabrood of je favoriete spelt- of volkorenbrood gebruiken. Heb je nog een oud stokbrood over? Gooi dit niet weg, maar maak er bruschetta van. Bruschetta is geroosterd brood, ingewreven met knoflook en olie met een beleg van (meestal) tomaat en kruiden.

Puur Italiaans
Puur Italiaans

De lekkerste Italiaanse recepten

Bekijk ze allemaal
Variëren met pasta
Variëren met pasta

Van macaroni tot spaghetti

Meer pasta's