brownies recept

Brownies recepten

De lekkerste brownies maken

Voor als je iets te vieren hebt, of gewoon zin hebt om de keuken in te gaan om iets zoets te bakken: brownies bakken is altijd een goed idee. Die smeuïge binnenkant met chocoladestukjes en die knapperige buitenkant kan niemand weerstaan, toch? Of je nu op zoek bent naar een klassiek brownies recept, een brownie chocoladetaart, een makkelijk brownies recept of als je wil variëren met stukjes noten.

De lekkerste brownies maken

brownies

Met brownies kun je eindeloos variëren, maar daarom is het wel belangrijk dat je een goed basisrecept voor brownies hebt. De basisingrediënten die je nodig hebt voor een brownie cake recept zijn: boter, basterdsuiker, vanillesuiker, eieren, bloem, bakpoeder en pure chocolade. Als topping kun je verschillende ingrediënten gebruiken, zoals witte chocoladestukjes, pecannoten, macadamianoten, hazelnoten en extra chocolade. Tip: bekleed je bakvorm met bakpapier, zodat de brownie niet aan het blik blijft plakken. Dat zou zonde zijn! Taart bakken met brownies? Dat kan natuurlijk ook!

Basisrecept brownies

Brownies bewaren

brownies

Heb je brownies over of wil je een extra voorraad maken? Brownies smaken een dag later nóg lekkerder – als je ze goed bewaart in een luchtdichte bak bijvoorbeeld. Als je een feestje hebt, kun je dus makkelijk een dag van tevoren brownies klaarmaken. Brownies blijven wel een week goed als je ze op de juiste manier bewaart .Je kunt brownies ook invriezen. Zo heb je altijd wat zoets in huis! In de vriezer kun je brownies 3 maanden bewaren.

Gebak
Gebak

Iets te vieren? Zelfgemaakt gebak is het allerlekkerst

Meer recepten
Chocolade
Chocolade

Liefde gaat door de maag...

Bekijk onze special