Bananenbrood recepten

Bananenbrood recepten

Lekkere bananenbrood recepten

Tegen de geur van versgebakken bananenbrood zegt niemand nee… Lekker als gezond ontbijt, of als smakelijk tussendoortje. Een ding is zeker: een plakje bananenbrood is een traktatie! En als je ze invriest, heb je altijd een lekkere snack in huis.

Bananenbrood bakken: zo doe je dat!

Bananenbrood bakken is helemaal niet moeilijk: je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig! De basisingrediënten voor bananen brood zijn rijpe bananen, eieren, bloem en bakpoeder. Je kunt hieraan allerlei ingrediënten aan toevoegen, zoals kaneel, boter, suiker en allerlei toppings zoals stukjes pure chocolade of walnoten.

Waarom is mijn bananencake droog? Een droge bananencake kan komen doordat je te veel meel hebt gebruikt, de cake te lang in de oven hebt laten staan of de bananen niet rijp genoeg waren. Tips om je bananenbrood tot een succes te maken: gebruik rijpe bananen, zorg dat je de oventemperatuur goed hebt ingesteld (met boven- en onderwarmte!) en laat het bananenbrood afkoelen zodra het uit de oven komt.

Is bananenbrood gezond?

Is bananenbrood goed voor je? Bananenbrood is zo gezond als je het zelf maakt! Het kan gezond zijn als je het maakt met gezonde ingrediënten, zoals volkorenmeel of amandelmeel en natuurlijke zoetstoffen zoals honing. Als je bananenbrood maakt met veel suiker, witte bloem, boter en chocolade, is het uiteraard minder gezond. Wil je een gezond bananenbrood recept? Laat dan deze ingrediënten achterwege. Goede gezonde toevoegingen aan bananenbrood zijn wortel, havermout, blauwe bessen, amandelen, appel, pecannoten of dadels. Probeer dit gezonde bananenbrood recept met hazelnoten eens!

Recepten met banaan
Recepten met banaan

De banaan is een echte alleskunner!

Meer bananen recepten
Cake recepten
Cake recepten

Voor verjaardagen of gewoon zomaar!

Cake inspiratie