Appeltaart recepten

Appeltaart recepten

Traditioneel & in een nieuw jasje

Er gaat niks boven een traditionele Hollandse appeltaart! Deze klassieker is een echte allemansvriend en doet het altijd goed bij visite. Onweerstaanbaar met een klodder zelfgemaakte slagroom. Maar wist je dat een appeltaart ook nog eens heel veelzijdig is? Wij zetten de basisrecepten én variaties hierop voor je op een rij.

De beste appels voor appeltaart

De perfecte appeltaart begint met het kiezen van de juiste appel. Wij raden je aan om een stevige, friszure appel te gebruiken, zoals Elstar of Jonagold. Deze blijven tijdens het bakken lekker stevig, waardoor je een knapperige bite hebt in je appeltaart. Wil je liever een iets zachter appelmengsel? Dan is de Goudreinet erg geschikt. Deze moesappel bevat veel vocht en wordt zacht na het bakken. Strooi vooraf wel wat paneermeel of custard op de bodem om te voorkomen dat het deeg te nat wordt.

 

Zó blijft je taart lekker lang vers

Een vers gebakken appeltaart kun je het beste koel bewaren. Bewaar de taart in de springvorm en dek deze na het afkoelen af met een schone theedoek. Zet hem op een koele plaats in huis, zoals de in kelder of garage. Als je deze niet hebt, voldoet een afgekoelde oven ook prima. Je kunt appeltaart ook invriezen. Laat de taart goed na het bakken goed afkoelen en verpak luchtdicht. Zo kun je de hem 2 maanden in de vriezer bewaren. Verwarm de appeltaart na het ontdooien even in de oven voor het lekkerste resultaat.

Gebak
Gebak

Iets te vieren? Zelfgemaakt gebak is het allerlekkerst

Meer recepten
Appel
Appel

All the way met appel!

Recepten met appel