Appeltaart bakken

Appeltaart bakken

Traditioneel & verrassende recepten

Er gaat niks boven een traditionele Hollandse appeltaart! Deze klassieker is een echte allemansvriend en doet het altijd goed bij visite. Wist je dat een appeltaart ook nog eens heel veelzijdig is? Wij zetten de basisrecepten én variaties hier voor je op een rij, zodat je het perfecte appeltaart recept vindt die bij jou past!

De beste appels voor appeltaart

De perfecte appeltaart begint met het kiezen van de juiste appel. Wij raden je aan om een stevige, friszure appel te gebruiken, zoals Elstar of Jonagold. Deze blijven tijdens het bakken lekker stevig, waardoor je een knapperige bite hebt in je appeltaart. Wil je liever een iets zachter appelmengsel? Dan is de Goudreinet erg geschikt. Deze moesappel bevat veel vocht en wordt zacht na het bakken. Strooi vooraf wel wat paneermeel of custard op de bodem om te voorkomen dat het deeg te nat wordt.

 

Zó blijft je taart lekker lang vers

Een vers gebakken appeltaart kun je het beste koel bewaren. Bewaar de taart in de springvorm en dek deze na het afkoelen af met een schone theedoek. Zet hem op een koele plaats in huis, zoals de in kelder of garage. Als je deze niet hebt, voldoet een afgekoelde oven ook prima. Je kunt appeltaart ook invriezen. Laat de taart goed na het bakken goed afkoelen en verpak luchtdicht. Zo kun je de hem 2 maanden in de vriezer bewaren. Verwarm de appeltaart na het ontdooien even in de oven voor het lekkerste resultaat.

Altijd de perfecte appeltaart

appeltaart

Het ideale go to gebak is toch wel appeltaart. Hoe bak je de perfecte appeltaart? Begin met goede appels. De lekkerste appels voor een appeltaart is de Elstar! Fris en zoetzuur van smaak. De appel blijft lekker stevig in de appeltaart. Om ervoor te zorgen dat je appeltaart niet uit elkaar valt, kun je wat extra roomboter toevoegen. Druk de vulling ook goed aan en laat de taart afkoelen voordat je hem aansnijdt. Liever kleine taartjes maken? Dat kan natuurlijk ook. Zo heeft iedereen zijn eigen taartje om van te smikkelen.

Gebak
Gebak

Iets te vieren? Zelfgemaakt gebak is het allerlekkerst

Meer recepten
Appel
Appel

All the way met appel!

Recepten met appel