Aardbeien-kwarktaart maken

Aardbeien-kwarktaart maken

Varieer met deze zomerse no-bake taart

Aardbeien en frisse kwark zijn de perfecte zomerse combinatie! Zelf een aardbeien-kwarktaart maken is heel simpel, want deze taart hoef je niet te bakken in de oven en je kunt kant-en-klare koekjes gebruiken als bodem. Om je vingers bij af te likken! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je een basis aardbeien-kwarktaart maakt en geven je bewaartips.

Aardbeien-kwarktaart maken: zo doe je dat

Zelf een kwarktaart maken is helemaal niet moeilijk, ook zonder pakjes en zakjes! Het begint bij de bodem: deze maak je van gemalen koekjes met gesmolten boter. Gebruik bijvoorbeeld zandkoekjes, biscuits of bastognekoekjes. Verdeel de koekkruimels over een springvorm, druk goed aan en zet in de koelkast. Voor de vulling week je blaadjes gelatine in koud water. Breng de aardbeien samen met wat citroensap aan de kook in een steelpan. Laat ca. 10 min. doorkoken. Giet af in een zeef en druk het mengsel door de zeef heen zodat de pitjes achterblijven. Knijp hierna de gelatine uit en laat deze oplossen in het fruitmengsel. Laat afkoelen, spatel de kwark erdoorheen en verdeel over de bodem. Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Nu kun je gaan decoreren! Maak je kwarktaart extra feestelijk door deze te versieren met vers fruit, eetbare bloemen of verkruimelde koekjes. Dit recept voor een ontbijtkwarktaart met granolabodem maakt ook een feestje van je ontbijt. Wil je een andere no-bake taart proberen met aardbeien? Maak dan eens een cheesecake met aardbeiensaus. Heb je geen aardbeien in huis of wil je meer fruit toevoegen aan je aardbeien-kwarktaart? Varieer dan met ander rood fruit, zoals bosvruchten of blauwe bessen.

Maak een kwarktaart met rood fruit

Kwarktaart bewaren

Hoe lang en waar kun je je zelfgemaakte aardbeien-kwarktaart bewaren? Kwarktaart kun je heel goed van tevoren maken. Heel handig voor wanneer je binnenkort visite over de vloer hebt, bijvoorbeeld voor een verjaardag. Deze fruitige kwarktaart is ideaal om te maken als verjaardagstaart. Je kunt kwarktaart drie dagen bewaren in de koelkast. Wacht dan wel even met het decoreren. Versiering zoals vers fruit of slagroom kun je dus beter vlak voor het serveren toevoegen aan je zelfgemaakte aardbeien-kwarktaart. Je kunt kwarktaart ook in de vriezer bewaren. Doe deze dan in een luchtdichte verpakking en bewaar tot drie maanden in de vriezer. Bewaar de taart dan ook zonder decoratie. Is het tijd om je taart te serveren? Zet deze dan in de koelkast om te ontdooien. Doe dat een halve tot hele dag voordat je de taart wil serveren, dan is-ie zeker ontdooid!

Bekijk meer taartrecepten
Gebak
Gebak

Iets te vieren? Zelfgemaakt gebak is het allerlekkerst

Meer recepten
Aardbei
Aardbei

Tips, weetjes en verrassende recepten!

Bekijk onze special