Bakrecepten

Bakrecepten

De lekkerste baksels

Zin om de keuken in te duiken en te bakken? Koekjes, taart, muffins, monchoutaart of scones? Of wat dacht je van een lekkere cake uit eigen oven? Ga aan de slag met de lekkerste bakrecepten. Verras je gasten – handig voor een verjaardag – of hou het lekker voor jezelf natuurlijk. Met deze bakrecepten steel je de show. Bakkers klaar… Bakken maar!

Koekjes bakken

koekjes bakken

Zelf koekjes bakken is het allerlekkerst. En eigenlijk is het helemaal niet zo veel werk. Koekjes zijn onmisbaar bij de koffie of thee, en het is ook nog eens een hele leuke activiteit om (ook met kinderen) te doen. Wat dacht je van chocolate chip cookies, veel te lekker om te delen… Zin om al je creativiteit de vrije loop te laten? Ga dan voor deze tropische flamingo koekjes. Extra vrolijk word je hiervan! Ben je op zoek naar een gezonde snack? Kijk dan eens naar deze wortel-haverkoekjes.

Alle koekjes recepten

Taart bakken: zo doe je dat!

Zin om uit te pakken? Bak een taart! Voor het hele gezin, voor je vrienden of vriendinnen of gewoon voor jezelf natuurlijk. Hier vind je lekkere verjaardagstaarten, taarten voor bij de koffie of taarten als dessert. Een spectaculaire taart maken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Een monchoutaart is zo gemaakt en valt altijd goed in de smaak. Of wat dacht je van een appeltaart of chocoladetaart? Voor een lekkere taart hoef je niet naar de bakker, die taart maak je gewoon zelf!

Bekijk alle taartrecepten

Hartige bakrecepten

hartige taart

Bij bakken denk je misschien gauw aan zoete bakrecepten. Ben je geen zoetekauw, maar hou je juist van hartig? Je kunt alle kanten op met hartige bakrecepten. Denk eens aan een quiche of hartige taart! En wat zeg je van een hartige appeltaart met kerrie en sambal? Geef het eens een kans! En dan is er natuurlijk altijd nog de pizza of de hartige plaattaart. Lekker!

Bakken met kids

Bakken met kinderen is leuk! Stel je er op in dat de keuken vies wordt, maar de kinderen beleven gegarandeerd plezier. En het is ook nog eens een leuke activiteit op een regenachtige woensdagmiddag. Bak samen een appeltaart en laat de kinderen de appels in kleine stukjes snijden. Of ga koekjes bakken en haal allerlei lekkers in huis om de koekjes mee te versieren! Maak er één groot feest van!

Flamingo koekjes

Ingrediënten

Deze ingrediënten zijn altijd handig om in huis te hebben als je gaat bakken:

  • Bloem
  • Zelfrijzend bakmeel
  • Suiker
  • Vanillesuiker
  • Eieren
  • Boter
  • Paneermeel
  • Citroen
  • Poedersuiker

Cake bakken

cake recepten

Bak eens wat vaker een cake! Helemaal niet veel werk, even in de oven schuiven en een uurtje later heb je een heerlijke plak zelfgemaakte cake bij je koffie of thee. Handig als er bezoek komt, of gewoon lekker om zelf op te peuzelen. Een klassieker blijft de carrot cake. Probeer deze carrot cake met pecannoten eens!

Alle cake recepten
De lekkerste appeltaarten
De lekkerste appeltaarten

Zin om te bakken?

Bakken maar!
De lekkerste cheesecakes
De lekkerste cheesecakes

Die wil je proeven!

Bakken maar