Overige video's

Baked Alaska
Baked Alaska
(19)

Baked Alaska

Met deze ijstaart steel je de show! Deze Amerikaanse Baked Alaska is een feest op tafel. Met niet al te veel ingrediënten maak jij dit overheerlijke recept.
Categorie desserts
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g

Bereiden

  1. Laat het roomijs iets zachter worden. Bekleed een ronde kom met vershoudfolie. Bedek de wanden zo goed mogelijk met roomijs en zet 30 minuten in de diepvries.
  2. Verdeel het aardbeienijs over het roomijs. Zet weer 30 minuten in de diepvries.
  3. Verdeel het citroensorbetijs erover, bedek met cakeplakjes en dek af met folie. Zet minimaal 1 uur in de diepvries om volledig op te stijven.
  4. Klop de eiwitten schuimig in een vetvrije kom. Voeg de helft van de suiker toe en klop stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop glanzend en stijf. Verwarm de oven voor op 210ºC.
  5. Neem de ijstaart uit de diepvries en leg met de platte kant naar beneden op een bakplaat of in een lage taartvorm. Verwijder alle folie. Smeer de taart volledig in met een dikke laag eiwitschuim. Bak circa 5 minuten in de oven, tot de meringue licht gekleurd is.

Bereidingstip

Schep het ijs tot een week van tevoren in de kom en bewaar in de diepvries. Maak de meringue op de dag zelf en bak de taart pas vlak voor het serveren af. Zo staat binnen 15 minuten het dessert op tafel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 400 kcal
Koolhydraten 59 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
15 g
9 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.