Overige video's

Bagna cauda
Bagna cauda
(0)

Bagna cauda

Bagna cauda is een saus op basis van ansjovis en knoflook, een traditioneel gerecht uit de Italiaanse provincie Piemonte. Serveer bij groenten of aardappelen!
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
4 g
Vezels 0 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Spoel de ansjovis in een zeef af onder koud water. Leg in een schaaltje en giet de wijn erover. Giet dit na 3 minuten weer door de zeef.
  2. Verhit de olijfolie en voeg de knoflook en ansjovis toe. Laat op een lage stand circa 10 minuten pruttelen. Roer af en toe door tot de ansjovis is opgelost.

Bereidingstip

Serveer de bagna cauda als warme dipsaus bij kort gestoomde of rauwe groenten. Ook lekker met afgekoelde vastkokende aardappels of krieltjes of als salsa bij gegrilde vis.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 245 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
4 g
Vezels 0 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.