Overige video's

Babi ketjap met gebakken rijst

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
8 g
Hoofdingrediënten Rijst (74) Hamlap (26)

Bereiden

  1. Kook de rijst en laat afkoelen. Bestrooi het vlees met de gemberpoeder, zout en peper.
  2. Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het vlees toe en roerbak dit goudbruin.
  3. Voeg het vlees toe en roerbak dit goudbruin. Giet de ketjap en zoveel water erbij tot het vlees onderstaat. Laat de babi ketjap met het deksel op de pan circa 1 uur zachtjes stoven.
  4. Neem de laatste 15 minuten het deksel van de pan om het vocht wat te laten verdampen. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gare rijst met de boemboe en de sambal.
  5. Serveer de gebakken rijst met de babi ketjap en bestrooi met de gebakken uitjes. Lekker met komkommer, sperziebonen of atjar tjampoer.

Variatie

Vervang de helft van de hamlappen door in repen gesneden speklapjes.

Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
31 g
8 g
Hoofdingrediënten Rijst (74) Hamlap (26)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.