Overige video's

Baba ganoush-pita met paprikadip

4 moeilijk brunch, lunch
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Rooster de aubergines boven een gaspit zodat de schil zwart blakert, keer regelmatig en laat de aubergines zo in 15-20 minuten garen. Laat iets afkoelen en verwijder snel de verschrompelde schil van de aubergines.
  2. Meng het vruchtvlees met de knoflook, citroenrasp, -sap en munt. Rooster de paprika's op dezelfde manier als de aubergines en pureer deze vervolgens met het broodkruim, de komijn, rode peper, walnoten en de olijfolie.
  3. Snijd de broodjes open en besmeer met het auberginemengsel. Rooster de pita's in een tosti-ijzer goudbruin en serveer met de dip.

Bereidingstip

Heb je geen gasfornuis? Prik de aubergines en paprika's rondom in en rooster ze gaar in de oven (200°C).

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

James 16-04-2019
Door de twee citroenen werd het bij ons wel erg zuur. Wij hebben het baba ganoush mengsel op de pita's gedaan en vervolgens onder de grill gelegd. Hierdoor werden de pita's erg nat en werd het een soort flubberige maaltijd. Niet heel erg lekker en wij zullen het niet nogmaals maken