Overige video's

Aziatische omelet met rijst
Aziatische omelet met rijst
(7)

Aziatische omelet met rijst

Eieren en groenten over? Maak er een omelet van! Dit recept kun je heel makkelijk vegetarisch maken wanneer je liever geen vis eet. Je laat dan gewoon de vissaus weg.
Categorie hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 2,5 g

Bereiden

  1. Kook de zilvervliesrijst. Klop intussen de eieren los met 1 eetlepel sojasaus, de vissaus, 1 teentje knoflook en de gember.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok of koekenpan en bak hierin de overige knoflook 1 minuut. Voeg de wokgroenten en overige sojasaus toe en roerbak circa 5 minuten.
  3. Verhit de overige olie in een tweede koekenpan en bak hierin een omelet van de helft van het eimengsel. Herhaal dit met de rest van het ei.
  4. Schuif de omeletten op 2 borden. Leg wat roerbakgroenten op de helft van elke omelet, bestrooi met de koriander en klap de omelet dubbel. Serveer met de rijst en wat extra sojasaus.

Bereidingstip

Dit recept kun je heel makkelijk vegetarisch maken wanneer je liever geen vis eet. Laat de vissaus weg en voeg als vervanger eventueel een extra scheutje sojasaus toe aan het eimengsel.

Voedingswaarde p.p.
Energie 580 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 2,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.