Overige video's

Aziatische eiersoep met paksoi en koriander

Zin in Aziatische soep? Ga dan voor deze eiersoep met paksoi en koriander. Weer eens wat anders, maar erg smaakvol! Het recept is makkelijk om te maken en deze vegetarische soep staat lekker snel op tafel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
26 g
Vezels 12 g
Zout 5,1 g
Print

Bereiden

  1. Kook de eieren hard, pel ze en verdeel ze in kwarten. Houd apart.
  2. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en kerrie 2-3 minuten. Hak de steeltjes van de koriander fijn en houd het blad apart. Bak de gehakte koriander even mee.
  3. Giet de kokosmelk en bouillon erbij en breng aan de kook. Voeg de wortel toe en kook zachtjes 5 minuten. Roer de paksoi erdoor en kook nog 5 minuten.
  4. Rooster intussen de kokos in een droge, hete koekenpan. Verdeel de eieren over soepkommen of borden. Schep de soep erop en bestrooi met de kokos en grof gehakt korianderblad.

Bereidingstip

Vervang de paksoi in dit recept door Chinese kool.

Neem 1⁄2 eetlepel kurkuma in plaats van kerriepoeder.

Voedingswaarde p.p.
Energie 660 kcal
Koolhydraten 18 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
26 g
Vezels 12 g
Zout 5,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.