Overige video's

Avocadocrèmesoepje met krab

Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit de olie en fruit hierin de sjalot in circa 4 minuten zacht. Voeg de visfond toe en breng aan de kook.
  2. Schep intussen het vruchtvlees uit de avocado's en meng dit met de koriander en het limoensap. Giet de hete fond erbij en pureer in een blender of met een staafmixer tot een gladde soep.
  3. Giet in kommetjes en schep in elke kom een lepel krabvlees. Bestrooi met de chilipeper en garneer met de bloemen. Serveer direct.

Bereidingstip

Vervang in dit recept het krabvlees door Hollandse garnalen.

Vervang de bloemen door verse groene kruiden, zoals koriander en dille.

Wijnadvies

Krab en avocado houden van chardonnay, bijvoorbeeld Jean Sablenay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 170 kcal
Koolhydraten 4 g
Eiwit 9 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
1 g
Vezels 3 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.