Overige video's

Avocado-velouté met rivierkreeftsalsa
Avocado-velouté met rivierkreeftsalsa
(8)

Avocado-velouté met rivierkreeftsalsa

Een velouté is een soep die gezeefd en daarna gebonden wordt met een mengsel van eierdooier, room en boter. Lekker om te garneren met rivierkreeft!
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak de sjalotten in circa 3 minuten glazig. Blus af met de azijn en bak nog 2 minuten.
  2. Meng de rivierkreeftjes met het citroensap, de crème fraîche, helft van de peterselie, zout en peper. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de overige peterselie in circa 2 minuten knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Doe de sjalotten, het vruchtvlees van de avocado en de bouillon in de blender en maal tot een romig geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Verwarm de soep kort op een lage stand, laat niet koken! Schep in kommen en garneer met de rivierkreeftsalsa, een swirl olijfolie en de krokante peterselie.

Wijnadvies

Het romige mondgevoel van avocado en crème fraîche in dit recept vraagt om een volle Zuid-Franse Sensas Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 330 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
5 g
Vezels 5 g
Zout 2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.