Overige video's

Avocado met ei en geroosterd spek

4 eenvoudig ontbijt, brunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten Avocado (151) Ontbijtspek (109)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Halveer de avocado's en verwijder de pit.
  2. Hol de avocadohelften met een spitse lepel iets verder uit en besprenkel met citroensap. Leg de halve avocado's in de schaaltjes en breek 1 ei boven elke avocadohelft.
  3. Bestrooi met zout en (cayenne)peper. Zet de schaaltjes op een bakplaat en leg het ontbijtspek ernaast op de plaat.
  4. Bak 10-12 minuten in het midden van de oven tot het ei gaar en het spek krokant is. Leg de avocado's op bordjes en bestrooi met de tomaat en tijm. Leg de plakken spek erop.

Bereidingstip

Verkruimel het krokante spek over de eieren.

Vervang de tijm in dit recept door gehakte bosui of Italiaanse kruiden.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
4 g
Vezels 5 g
Zout 1,1 g
Hoofdingrediënten Avocado (151) Ontbijtspek (109)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.