Overige video's

Avocado-mangomousse
Avocado-mangomousse
(46)

Avocado-mangomousse

Serveer eens een ander toetje en maak een mouse van mango en avocado. Lekker zoet en romig. Deze avocado-mangomousse kun je makkelijk voorbereiden en alvast eerder klaarmaken.
Categorie desserts
Personen 4 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 810 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
21 g
Vezels 6 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Halveer de avocado's en houd 1 helft apart. Verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil. Doe dit in de blender.
  2. Schil de mango's en houd hier ook 1 helft apart. Snijd het vruchtvlees van de pitten en voeg de mangostukjes toe aan de avocado.
  3. Giet 250 ml gecondenseerde melk erop en voeg de crème fraîche en het citroensap toe. Pureer en mix tot een luchtige mousse.
  4. Voeg eventueel nog wat gecondenseerde melk toe uit het blikje. Verdeel de mousse over de glazen en zet circa 3 uur in de koelkast.
  5. Snijd de achtergehouden avocado en mango in kleine blokjes. Schep een lepel crème fraîche op de mousse en verdeel de blokjes avocado en mango erover. Serveer de mousse direct.

Bereidingstip

Bereid een avocadomousse met de helft van de melk en crème fraîche en een mangomousse met de rest van de melk en de crème fraîche zodat je ze in twee lagen in de glazen kunt scheppen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 810 kcal
Koolhydraten 81 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
46 g
21 g
Vezels 6 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.