Overige video's

Avocado-ijs met gember en chocolade

4 gemiddeld desserts, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
56 g
21 g
Vezels 8 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Roer het limoensap en de suiker door elkaar in een steelpan. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Voeg het vanillemerg toe aan de pan en verwarm tot de suiker is gesmolten. Laat afkoelen.
  2. Halveer de avocado's en wip het vruchtvlees uit de schil.
  3. Pureer de room met de avocado en giet langzaam de afgekoelde limoensiroop erbij. Schep de gember en chocolade door de avocadoroom. Giet het mengsel in een afsluitbare diepvriesbak en zet minimaal 4 uur in de diepvries. Roer elk uur door voor een luchtig roomijs.
  4. Schep 4 grote bollen van het avocado-ijs en serveer elke bol tussen 2 of op 1 wafelkoekje
Voedingswaarde p.p.
Energie 680 kcal
Koolhydraten 34 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
56 g
21 g
Vezels 8 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.