Overige video's

Avocado-cheesecake met cantuccini
Avocado-cheesecake met cantuccini
(2)

Avocado-cheesecake met cantuccini

Avocado is bij uitstek geschikt om te gebruiken als ingrediënt voor je cheesecake. De cheesecake wordt hierdoor extra romig en lekker. De bodem is extra knapperig door de cantuccini koekjes.
Categorie gebak
Personen 8 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
28 g
Vezels 4 g
Zout 0,8 g

Bereiden

  1. Leg een groot stuk bakpapier op de bodem van de vorm en klik de ring erop vast. Knip het resterende papier rondom de bodem af. Maal de koekjes net niet fijn in een keukenmachine. Meng met de boter en verdeel dit mengsel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.
  2. Mix intussen de roomkaas met 200 gram basterdsuiker romig. Voeg de avocadostukjes toe en mix erdoor. Rasp de schil van 1 limoen. Pers 2 limoenen uit en roer limoenrasp en -sap door de roomkaas. Klop de slagroom bijna stijf en mix de crème fraîche erdoor. Spatel door de roomkaas.
  3. Verdeel deze vulling over de taartbodem en strijk glad. Zet minimaal 6 uur in de koelkast. Snijd de overige limoenen in dunne plakjes. Verwarm deze circa 5 minuten in de rest van de basterdsuiker en 100 ml water. Garneer de taart met limoenplakjes en leg munt ertussen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 730 kcal
Koolhydraten 52 g
Eiwit 10 g
Vet
Waarvan verzadigd
53 g
28 g
Vezels 4 g
Zout 0,8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Jp 03-09-2021
Het blijft zacht bijna vloeibaar. Heb het zes uren laten koelen maar valt uit elkaar.
Jp
03-09-2021
Het blijft zacht bijna vloeibaar. Heb het zes uren laten koelen maar valt uit elkaar.
Lees meer