Overige video's

Aussie burger met zoetzure biet en ananassalsa
Aussie burger met zoetzure biet en ananassalsa
(1)

Aussie burger met zoetzure biet en ananassalsa

Overal ter wereld worden er hamburgers gegeten, maar in Australië voegen ze er een speciaal ingrediënt aan toe: biet. Geniet van deze goed belegde aussie burger.
Categorie ontbijt, brunch, lunch, hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1040 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 67 g
Vet
Waarvan verzadigd
65 g
29 g
Vezels 3 g
Zout 1,9 g

Bereiden

  1. Marineer de bieten in de azijn, honing en 1 eetlepel rode ui. Breng op smaak met zout en peper en houd apart.
  2. Kneed intussen het gehakt met de rest van de ui, knoflook, oestersaus en eidooiers. Vorm burgers van dit mengsel. Verhit de boter en bak hierin de burgers aan beide kanten in 10-15 minuten gaar en bruin.
  3. Meng de ananas met de koriander en het limoensap tot een salsa. Neem de burgers uit de pan en bak de eieren circa 1 minuut op middelhoge stand in het bakvet. Beleg met de kaas en bak nog 2 minuten.
  4. Beleg elk broodje met een hamburger, gemarineerde biet, sla, gebakken ei en ananassalsa.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1040 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 67 g
Vet
Waarvan verzadigd
65 g
29 g
Vezels 3 g
Zout 1,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.