Overige video's

Auberginesalade met quinoa en falafel

Salades zijn makkelijk, snel en lekker! Heerlijk als lunch, tijdens de barbecue of als leftover snack. Maak eens deze auberginesalade met quinoa, chorizo en falafel. Een verrassend recept!
Voedingswaarde p.p.
Energie 880 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
8 g
Vezels 20 g
Zout 2,6 g
Print

Voorbereiden

Bereid de quinoa en laat uitgespreid op een schaal afkoelen. Snijd intussen de aubergine in plakken van 1 cm dik en bestrooi aan beide kanten met zout. Leg ze circa 10 minuten tussen keukenpapier onder een plank met daarop iets zwaars. Verhit 1 theelepel olie en bak hierin de chorizoblokjes op een lage stand uit tot ze knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en veeg het bakvet uit de pan.

Bereiden

  1. Verhit de rest van de olie in een hapjespan. Veeg de aubergine af met droog papier en bestrooi de plakken met peper en de bloem. Bak, zodra de olie heet genoeg is, de aubergine om en om goudbruin. Laat uitlekken en iets afkoelen.
  2. Meng de aubergine in een kom met de quinoa, chorizo, kikkererwten, olijven en kruiden naar keuze. Klop het citroensap los met de olijfolie en schep door de salade.
  3. Verhit de rest van de aubergineolie opnieuw en verwijder eventuele bakrestjes. Bak de falafel in de olie in een paar minuten om en om bruin en knapperig. Serveer met de auberginesalade.
Voedingswaarde p.p.
Energie 880 kcal
Koolhydraten 73 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
47 g
8 g
Vezels 20 g
Zout 2,6 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.