Overige video's

Auberginecarpaccio met rauwe ham en roquefort

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
10 g

Bereiden

  1. Bestrooi de plakken aubergine met zout en zet ze weg in een vergiet met een bord erop dat verzwaard is, bijvoorbeeld met een vol conservenblik. Dep de aubergineplakken droog met keukenpapier en bestrijk ze met olijfolie.
  2. Bak de aubergine kort in een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de plakjes in een ronde waaiervorm op 4 borden en bestrijk licht met pesto.
  3. Verdeel de plakken ham met de kaas en de tomaatjes over de aubergine. Bestrooi met peper en garneer met basilicum.

Bereidingstip

In plaats van aubergine is courgette ook lekker.

Vervang de rauwe ham door fricandeau, gerookte kip of beenham.

Wijnadvies

Licht gekoeld rood: Mastio della Loggia Bardolino. Rosé: Vega Libre of Viña Maipo. Wit: Sensas Chardonnay of Mastio della Loggia Soave.

Voedingswaarde p.p.
Energie 280 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
10 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.