Overige video's

Aubergine-tomatenschotel met mozzarella en Parmezaanse kaas

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
18 g

Bereiden

  1. Bestrooi de aubergineplakken met zout en laat ze in een zeef of vergiet 20-30 minuten staan.
  2. Kruis intussen de tomaten in en dompel ze in kokend water.
  3. Spoel er koud water over, ontvel de tomaten en pureer ze.
  4. Verhit 100 ml olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
  5. Voeg de gepureerde tomaten en bouillon toe en kook zachtjes circa 10 minuten.
  6. Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de oven voor op 180°C en vet de ovenschaal in.
  8. Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog.
  9. Verhit de rest van de olie en rooster hierin de aubergine aan beide kanten 2-3 minuten.
  10. Bedek de bodem van de ovenschaal met aubergineplakjes en leg er een laagje mozzarella op.
  11. Verdeel een laagje tomatensaus erover en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  12. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn, eindig met Parmezaanse kaas.
  13. Zet de schaal circa 15 minuten in de warme oven.
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
52 g
18 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.