Overige video's

Aubergine-hummus
Aubergine-hummus
(0)

Aubergine-hummus

Hummus maken van aubergine is een uitstekend idee. De aubergine leent zich hier namelijk perfect voor! Lekker, gezond en ook nog eens makkelijk om te maken.
Categorie hapje, bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit 4 eetlepels olijfolie. Bak de aubergine circa 5 minuten op middelhoge stand. Voeg de tijm en 4 eetlepels water toe en bak 5 minuten verder.
  2. Maal intussen de kikkererwten fijn met tahin, knoflook, citroensap, komijnpoeder, cayennepeper en 4 eetlepels olijfolie.
  3. Voeg de aubergine toe en pureer tot een grove hummus. Schep in een kom en bestrooi met dukkah. Serveer met pitabrood.

Bereidingstip

Maak zelf tahin voor de hummus (klik hier voor het recept).

Maak zelf dukkah (klik hier voor het recept).

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.