
Aubergine gevuld met gekruide kip
Waardering:
Waardeer:
Aubergine gevuld met gekruide kip
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Rabarber
Meer met rabarber
Een beetje vreemd, wel heel erg lekker
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met het snijvlak op de bakplaat.
- Bestrijk de schil met olie en dek af met aluminiumfolie. Bak circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen onder het folie.
- Maal intussen de kipfilet fijn in de keukenmachine. Schep het meeste vruchtvlees uit de auberginehelften, maar laat nog minimaal 1 cm vruchtvlees aan de schil zitten.
- Hak het verwijderde vruchtvlees fijn. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten goudbruin.
- Voeg de pijnboompitten en oregano toe en bak nog 1 minuut mee. Laat afkoelen en voeg samen met het fijngehakte vruchtvlees, de specerijen en rozijnen toe aan het gehakt.
- Kneed goed door en breng op smaak met zout en peper. Verlaag de oventemperatuur naar 180ºC.
- Leg de auberginehelften in een ovenschaal en vul met het kipmengsel. Bestrijk met olie en bak de aubergines in de oven in circa 30 minuten gaar.
Bereidingstip
Dit gerecht is lekker met rijst of aardappels uit de oven.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 215 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 1 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,1 g |
Trefwoorden
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 6 van 2019
Reviews
Eline
28-05-2020
Super lekker recept !!!!
Boodschappen magazine
30-09-2019
We hebben de eerste oventijd verlengd van 20 naar circa 30 minuten, afhankelijk van je oven.
Jacqueline
28-09-2019
De oventijd van 20 minuten voor de auberginehelften blijkt veel te kort. Het uithollen gaat daardoor lastig. Eenmaal gevuld was de vulling na een half uur in de oven wel goed maar de aubergine bootjes nog steeds niet. Uiteindelijk alles terug in de oven gezet en na 20 minuten extra op 200°C was het redelijk gaar. De smaak van deze combinatie is verder wel goed. Als ik het nog eens maak ga ik de auberginehelften insnijden en bestrijken met olie en dan 40 minuten garen voordat ik ze ga uithollen.
Eline
28-05-2020
Super lekker recept !!!!
Boodschappen magazine
30-09-2019
We hebben de eerste oventijd verlengd van 20 naar circa 30 minuten, afhankelijk van je oven.
Lees meer
Jacqueline
28-09-2019
De oventijd van 20 minuten voor de auberginehelften blijkt veel te kort. Het uithollen gaat daardoor lastig. Eenmaal gevuld was de vulling na een half uur in de oven wel goed maar de aubergine bootjes nog steeds niet. Uiteindelijk alles terug in de oven gezet en na 20 minuten extra op 200°C was het redelijk gaar. De smaak van deze combinatie is verder wel goed. Als ik het nog eens maak ga ik de auberginehelften insnijden en bestrijken met olie en dan 40 minuten garen voordat ik ze ga uithollen.
Lees meer
Soortgelijke recepten

Rabarber
Meer met rabarber
Een beetje vreemd, wel heel erg lekker
- 2 aubergines
- 2 eetlepels olijfolie
- 200 gram kipfilets (in blokjes)
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 25 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel oregano
- mespunt kaneelpoeder
- nootmuskaat
- 50 gram rozijnen
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de aubergines in de lengte en leg ze met het snijvlak op de bakplaat.
- Bestrijk de schil met olie en dek af met aluminiumfolie. Bak circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen onder het folie.
- Maal intussen de kipfilet fijn in de keukenmachine. Schep het meeste vruchtvlees uit de auberginehelften, maar laat nog minimaal 1 cm vruchtvlees aan de schil zitten.
- Hak het verwijderde vruchtvlees fijn. Verhit de rest van de olie en fruit hierin de ui in 5 minuten goudbruin.
- Voeg de pijnboompitten en oregano toe en bak nog 1 minuut mee. Laat afkoelen en voeg samen met het fijngehakte vruchtvlees, de specerijen en rozijnen toe aan het gehakt.
- Kneed goed door en breng op smaak met zout en peper. Verlaag de oventemperatuur naar 180ºC.
- Leg de auberginehelften in een ovenschaal en vul met het kipmengsel. Bestrijk met olie en bak de aubergines in de oven in circa 30 minuten gaar.
Bereidingstip
Dit gerecht is lekker met rijst of aardappels uit de oven.
Extra tip
In onze nieuwsbrief vind je de lekkerste nieuwe recepten, slimme kooktips en mooie winacties. Onze lezers beoordelen de nieuwsbrief met een 8,2! Abonneer je ook!
Reviews
Eline
28-05-2020
Super lekker recept !!!!
Boodschappen magazine
30-09-2019
We hebben de eerste oventijd verlengd van 20 naar circa 30 minuten, afhankelijk van je oven.
Jacqueline
28-09-2019
De oventijd van 20 minuten voor de auberginehelften blijkt veel te kort. Het uithollen gaat daardoor lastig. Eenmaal gevuld was de vulling na een half uur in de oven wel goed maar de aubergine bootjes nog steeds niet. Uiteindelijk alles terug in de oven gezet en na 20 minuten extra op 200°C was het redelijk gaar. De smaak van deze combinatie is verder wel goed. Als ik het nog eens maak ga ik de auberginehelften insnijden en bestrijken met olie en dan 40 minuten garen voordat ik ze ga uithollen.
Eline
28-05-2020
Super lekker recept !!!!
Boodschappen magazine
30-09-2019
We hebben de eerste oventijd verlengd van 20 naar circa 30 minuten, afhankelijk van je oven.
Lees meer
Jacqueline
28-09-2019
De oventijd van 20 minuten voor de auberginehelften blijkt veel te kort. Het uithollen gaat daardoor lastig. Eenmaal gevuld was de vulling na een half uur in de oven wel goed maar de aubergine bootjes nog steeds niet. Uiteindelijk alles terug in de oven gezet en na 20 minuten extra op 200°C was het redelijk gaar. De smaak van deze combinatie is verder wel goed. Als ik het nog eens maak ga ik de auberginehelften insnijden en bestrijken met olie en dan 40 minuten garen voordat ik ze ga uithollen.
Lees meer
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 215 kcal |
Koolhydraten | 16 g |
Eiwit | 15 g |
Vet Waarvan verzadigd |
9 g 1 g |
Vezels | 4 g |
Zout | 0,1 g |
Trefwoorden
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 6 van 2019