Overige video's

Aubergine-cannelloni met mozzarella

Ga eens voor dit recept: cannelloni van aubergine met mozzarella. Een kleurrijk gerecht dat je met trots mag presenteren. Tip: gebruik mozzarella di bufala voor een extra romige smaak.
Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g
Vezels 6 g
Zout 2,4 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Meng de olijfolie met de knoflook en breng op smaak met zout en peper. Snijd elke aubergine in de lengte in 8 dunne plakken en bestrijk rondom met het oliemengsel.
  2. Verhit een grillpan en gril hierin de aubergineplakken aan beide kanten tot er grillstrepen ontstaan. Meng in de ovenschaal de gezeefde tomaten met de pesto. Snijd elke bol mozzarella in 8 dunne plakken.
  3. Leg op elke plak aubergine een plak ham, mozzarella en een basilicumblaadje, rol op en leg op de tomatensaus in de ovenschaal. Herhaal dit totdat alle plakken op zijn.
  4. Bak circa 15 minuten in de oven, totdat de mozzarella is gesmolten. Serveer met het stokbrood.

Bereidingstip

Serveer dit recept met 300 gram tagliatelle in plaats van stokbrood.

Voedingswaarde p.p.
Energie 510 kcal
Koolhydraten 47 g
Eiwit 27 g
Vet
Waarvan verzadigd
22 g
10 g
Vezels 6 g
Zout 2,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.