Overige video's

Aspergesoep met zalm

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 135 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
5 g

Bereiden

  1. Snijd de onderste stukken van de geschilde asperges. Breng deze stukjes samen met de schillen in de bouillon aan de kook.
  2. Laat circa 20 minuten trekken op een lage stand en giet door een fijne zeef. Vang de bouillon op en breng opnieuw aan de kook.
  3. Snijd de geschilde asperges in kleine stukjes en houd de kopjes apart. Kook de stukjes asperge 5 minuten mee in de bouillon en voeg dan de kopjes toe. Kook nog 5 minuten en breng de bouillon op smaak met peper.
  4. Verdeel de zalm, citroenrasp en kruiden over 4 voorverwarmde kommen en giet de bouillon met aspergestukjes erop. Serveer de aspergesoep met de crème fraîche. Lekker met reepjes geroosterd witbrood.

Wijnadvies

Een recept voor een verfijnde Bourgogne Chardonnay.

Voedingswaarde p.p.
Energie 135 kcal
Koolhydraten 5 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.