Overige video's

Aspergesoep met makreel

4 gemiddeld lunch, voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 4 g
Zout 1,8 g
Hoofdingrediënten Witte asperge (50) Aardappel (129)

Bereiden

  1. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Snijd de asperges in stukjes van circa 5 cm.
  2. Smelt de boter in een grote pan op een lage stand. Bak hierin de asperges en ui circa 8 minuten.
  3. Voeg de aardappel, knoflook en bouillon toe en kook circa 15 minuten, tot de asperges en aardappel gaar zijn. Pureer en zeef de soep.
  4. Houd 4 eetlepels room achter, voeg de rest van de room toe aan de soep en roer goed door. Verdeel de soep over kommen en giet steeds 1 eetlepel room in elke kom.
  5. Trek de makreelfilets iets uit elkaar en verdeel over de soep. Garneer met de bosui en serveer met het stokbrood.

Bereidingstip

Maak ook eens aspergesoep van het kookwater van asperges.

Voedingswaarde p.p.
Energie 425 kcal
Koolhydraten 44 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
21 g
11 g
Vezels 4 g
Zout 1,8 g
Hoofdingrediënten Witte asperge (50) Aardappel (129)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.