Overige video's

Aspergesoep met geroosterde rauwe ham

4 gemiddeld voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 146 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
5 g
Hoofdingrediënten Rauwe ham (123)

Bereiden

  1. Schil de witte asperges en snijd een stukje van de onderkant af. Groene asperges hoeven niet geschild te worden. Snijd de asperges in 3 stukken.
  2. Verwarm de bouillon en kook de asperges hierin met deksel 15 minuten. Houd een aantal aspergekoppen apart.
  3. Rooster de plakken ham in een droge hete koekenpan of in de magnetron op 800 Watt in circa 2 minuten krokant.
  4. Giet de asperges af en vang het kookvocht op. Pureer de asperges.
  5. Smelt de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Giet het kookvocht, onder voortdurend goed roeren, er in gedeelten bij. Schep de bosui erdoor. Kook zachtjes 3 minuten.
  6. Meng de aspergepuree, pesto, crème fraîche en zout en peper door de soep en verwarm zonder te koken.
  7. Serveer de soep in warme borden of kommen. Leg er een paar aspergekoppen in en leg de hamplak op de rand of steek hem in de soep.

Bereidingstip

Roer eens een scheutje witte wijn of sherry door de soep

Vervang rauwe ham door bacon, reepjes gerookte kipfilet of Hollandse garnalen.

Voedingswaarde p.p.
Energie 146 kcal
Koolhydraten 8 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
9 g
5 g
Hoofdingrediënten Rauwe ham (123)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.