Overige video's

Aspergesaus

Ga je asperges eten? Daar hoort aspergesaus bij! Op deze pagina vind je een lekker recept voor aspergesaus. Geniet van het witte goud met deze lekkere aspergesaus op basis van aspergebouillon. Eet smakelijk!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verhit een klontje boter en fruit hierin de sjalot. Bestrooi met een paar theelepels bloem. Laat de bloem op een lage stand al roerend kort garen en blus met een scheut droge witte wijn.
  2. Giet 250 ml (asperge)bouillon erbij en kook al roerend op een lage stand tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper naar smaak.
  3. Snijd een paar gekookte asperges in kleine stukjes en roer deze met een paar eetlepels room door de saus om de saus te verrijken. Bestrooi met een paar takjes gehakte dille of peterselie.

Bereidingstip

Deze saus is het lekkerst met een basis van aspergebouillon, maar je kunt ook gewoon groente- of kruidenbouillon gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.