Overige video's

Aspergesaus
Aspergesaus
(68)

Aspergesaus

Op zoek naar een lekkere saus voor bij de asperges? Ga eens voor aspergesaus! Zelf aspergesaus maken is niet zo moeilijk als je denkt. In dit recept leggen we uit hoe je makkelijk zelf aspergesaus kunt maken.
Categorie bijgerecht
Personen 1 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verhit een klontje boter en fruit hierin de sjalot. Bestrooi met een paar theelepels bloem. Laat de bloem op een lage stand al roerend kort garen en blus met een scheut droge witte wijn.
  2. Giet 250 ml (asperge)bouillon erbij en kook al roerend op een lage stand tot de saus iets dikker wordt. Breng op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper naar smaak.
  3. Snijd een paar gekookte asperges in kleine stukjes en roer deze met een paar eetlepels room door de saus om de saus te verrijken. Bestrooi met een paar takjes gehakte dille of peterselie.

Bereidingstip

Deze saus is het lekkerst met een basis van aspergebouillon, maar je kunt ook gewoon groente- of kruidenbouillon gebruiken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.