Overige video's

Aspergesalade met appel en geitenkaas

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
7 g

Bereiden

  1. Verdeel de rucola of sla over 4 borden.
  2. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  3. Vet een grillpan in met de olie en rooster hierin de asperges rondom lichtbruin en beetgaar in ca. 5 minuten. Leg ze op de rucola.
  4. Bak de bacon in de grillpan knapperig en leg de appel er even bij. Verdeel de bacon en de appel met de bosuitjes over de salade.
  5. Giet de dressing erover en strooi de kaas en walnoten erop.

Bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.

Serveersuggestie: lekker met ciabattabrood.

Wijnadvies

Geweldig met een moderne, volle sauvignon blanc, bijvoorbeeld uit Australië; Zuid-Afrika of Zuid-Amerika.

Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
23 g
7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.