Overige video's

Asperges van de plaat

4 eenvoudig bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Snijd van alle asperges het houtachtige uiteinde af. Snijd van de bosuitjes het worteltje en bovenste stuk donkere blad af. Snijd de aardappels in medium dikke frieten.
  3. Leg alles samen met de geplette teentjes knoflook op een bakplaat en bestrooi met de kruiden, peper en een flinke snuf grof zeezout. Giet de olijfolie erover en meng alles goed door elkaar.
  4. Bak de asperges en aardappels hoog in de oven in circa 20 minuten bruin en gaar.

Wijnadvies

Een klassieker bij recepten met asperges is Pinot Blanc, zoals die van J. Meyer.

Voedingswaarde p.p.
Energie 200 kcal
Koolhydraten 21 g
Eiwit 4 g
Vet
Waarvan verzadigd
10 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.