Overige video's

Asperges met zalm en Hollandaisesaus

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
19 g
Hoofdingrediënten Asperge (8) Zalmfilet (160)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Snijd met een scherp mesje acht vissen uit het bladerdeeg. Bestrijk deze met de eidooier. Leg de bladerdeegvissen op een vel bakpapier. Bak ze in ongeveer 6 minuten in de oven knapperig en goudbruin.
  3. Kook de asperges in lichtgezouten water in ongeveer 15 minuten net gaar.
  4. Verhit 20 gram boter in een koekenpan. Bak de stukken zalmfilet op een matig vuur in ongeveer 8 minuten gaar. Draai de filets halverwege de baktijd om. Bestrooi ze met peper en zout.
  5. Smelt 10 gram boter in een sauspan en fruit de gesnipperde ui zacht en glazig.
  6. Maak nu de Hollandaisesaus in dezelfde pan volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer de gebakken ui door de saus.
  7. Verdeel de warme asperges en de zalmfilet over de borden. Giet de Hollandaisesaus over de asperges en de zalm. Strooi er dille over. Garneer het gerecht met bladerdeegvisjes.

Bereidingstip

Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller of een speciaal aspergemes en snijd het houtachtige onderste stuk weg.

Wijnadvies

Witte Sauvignons uit het Loiredal (Sancerre, Pouilly-Fumé; en Sauvignon Touraine) hebben van nature een aspergeachtig bouquet dat bij dit gerecht sympathiek aansluit (9-11°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 805 kcal
Koolhydraten 39 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
54 g
19 g
Hoofdingrediënten Asperge (8) Zalmfilet (160)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.