Overige video's

Asperges met gerookte zalm en ei

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g
Vezels 5 g
Zout 1,9 g
Print

Bereiden

  1. Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant. Kook de aardappels gaar in water met een snuf zout.
  2. Giet af en roer de room op een lage stand erdoor. Voeg de boter toe en stamp de aardappels tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de dille erdoor.
  3. Zet intussen de asperges met de kopjes naar boven in een aspergepan of grote pan kokend water met zout. Kook de asperges in circa 20 minuten beetgaar.
  4. Kook de eieren in circa 6 minuten halfzacht tot hard.
  5. Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken. Verdeel de asperges over 4 borden. Schep een portie aardappelpuree erbij en leg de zalm ertussen. Leg de eieren erbij en serveer direct.

Bereidingstip

Vervang de zalm in dit recept door dungesneden rauwe ham.

Neem peterselie in plaats van dille.

Voedingswaarde p.p.
Energie 445 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
26 g
13 g
Vezels 5 g
Zout 1,9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.