Overige video's

Asperges met bloemkool, sjalot en pijnboompitten

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  2. Houd 2 bloemkoolroosjes apart. Leg de rest van de bloemkool met de sjalotten op de bakplaat en giet de olie en azijn erover.
  3. Rooster circa 40 minuten in de oven, tot de sjalotten en bloemkool gaar zijn. Schep halverwege de baktijd alles om.
  4. Pel de sjalotten. Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden. Kook de asperges in circa 15 minuten gaar.
  5. Pureer intussen de sjalotten met de geroosterde bloemkool en zure room tot een gladde saus. Lepel de saus in het midden van elk bord en leg de asperges erop.
  6. Snijd de overige bloemkoolroosjes in flinterdunne plakjes en verdeel over de asperges. Garneer met de pijnboompitten.
Voedingswaarde p.p.
Energie 250 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 7 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Maria van de Gevel 14-05-2020
Echt lekker en weer totaal anders.