Overige video's

Asperges met basilicumsaus en serranoham

Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges. Breng in een grote pan (of speciale aspergepan) ruim water aan de kook met 1/2 theelepel zout en de suiker. Kook de asperges circa 5 minuten.
  2. Schakel de warmtebron uit, leg een deksel op de pan en laat de asperges 15-20 minuten in het hete water nagaren, afhankelijk van de dikte.
  3. Kook intussen de eieren in 8 minuten hard.
  4. Verhit het bak- product en bak hierin de krieltjes in circa 10 minuten bruin en knapperig.
  5. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de basilicum erdoor. Pel de eieren en halveer ze.
  6. Verdeel de sla over grote borden en bestrooi met wat ui. Leg de asperges met de kopjes naar één kant op de sla en schep de saus erover. Leg de plakjes serranoham erop. Garneer met de halve eieren en zon- gedroogde tomaat. Serveer de krieltjes erbij.
Voedingswaarde p.p.
Energie 665 kcal
Koolhydraten 50 g
Eiwit 38 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.