Overige video's

Asperges met amandelrisotto en parmaham

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
20 g
Vezels 8 g
Zout 3,5 g

Bereiden

  1. Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en kook ze 3 minuten met de helft van de boter in water met zout. Schakel de warmtebron uit en laat afgedekt 15 minuten nagaren.
  2. Verhit de olijfolie en de rest van de boter en fruit hierin de ui en knoflook in 2-3 minuten glazig. Schep de champignons erdoor en bak ze 2-3 minuten mee. Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen.
  3. Voeg al roerend beetje bij beetje de kippenbouillon toe en gaar de rijst in 18-20 minuten. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan lichtbruin.
  4. Roer de amandelen, Parmezaanse kaas en de helft van de peterselie door de rijst en maal er peper over. Serveer de risotto met daarop de asperges en de parmaham. Bestrooi de asperges met amandelrisotto met de rest van de peterselie.

Bereidingstip

Vervang in dit recept de parmaham door serranoham of een andere rauwe ham.

Neem bieslook in plaats van peterselie.

Wijnadvies

Op de Italiaanse toer bij dit recept met Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.

Voedingswaarde p.p.
Energie 845 kcal
Koolhydraten 71 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
49 g
20 g
Vezels 8 g
Zout 3,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

reggiepeters 26-05-2018
Heerlijk!
Nicole89 14-05-2018
Erg lekker recept, asperges met risotto blijkt een goede combinatie te zijn. De risotto bereiding was iets langer dan wat er in het recept aangegeven stond, maar dat is vaker bij een goede risotto!