Overige video's

Aspergegratin

4 gemiddeld klein gerecht, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Witte asperge (50) Jonge kaas (37)

Bereiden

  1. Schil de asperges. Breng de schillen aan de kook met room, knoflook en tijm. Neem, zodra de room kookt, de pan van de warmtebron en laat minstens 15 minuten trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 175ºC. Leg de geschilde asperges in de ovenschaal.
  3. Zeef de room en giet over de asperges. Dek af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in de oven. Verwijder het folie.
  4. Bestrooi met 250 gram geraspte gruyère of jonge kaas en gratineer circa 10 minuten, tot de asperges gaar zijn en de kaas een mooie kleur heeft gekregen.
  5. Bak intussen de spekreepjes knapperig uit in een droge koekenpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de aspergegratin met de spekjes en peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 0 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 0 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Hoofdingrediënten Witte asperge (50) Jonge kaas (37)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.