Overige video's

Asperge-tortillapizza

Heb je nog tortillawraps over? Maak er een pizza met asperges van! Zo gebruik je asperges en tortilla’s eens helemaal anders! Een smaakvol en simpel recept en de pizza’s staan lekker snel op tafel.
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 2,7 g
Print

Bereiden

  1. Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220ºC. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  2. Vouw een stuk aluminiumfolie dubbel zodat het groot genoeg is om het hele rooster te bedekken. Afhankelijk van het formaat van het rooster kun je 2 of 4 tortilla's tegelijk bakken.
  3. Bestrijk de tortilla's aan beide kanten met olijfolie en leg ze op een snijplank. Bestrijk met ricotta.
  4. Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges. Schaaf per tortilla 1,5-2 asperges met een dunschiller in linten over de ricotta.
  5. Bestrooi met de kaas en schuif de tortilla's vanaf de plank op het rooster. Sluit het deksel van de barbecue en bak de tortilla's in 2-4 minuten krokant.
  6. Serveer de pizza direct met rucola en bestrooi met de pijnboompitten.
Voedingswaarde p.p.
Energie 465 kcal
Koolhydraten 41 g
Eiwit 18 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Vezels 3 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.