Overige video's

Arroz de tomate met gegrilde zalm

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
8 g

Bereiden

  1. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze zonder zaadjes in blokjes.
  2. Verhit 4 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de tomatenblokjes erdoor en bak circa 2 minuten mee.
  3. Voeg de laurierblaadjes (kneus verse blaadjes eerst), bouillon, zout en peper toe en breng aan de kook.
  4. Roer de rijst erdoor en laat met het deksel op de pan circa 20 minuten garen op een lage stand tot het water is opgenomen. Kook intussen de doperwten.
  5. Verhit een grillpan. Bestrijk de zalmfilets met de rest van de olie en gril ze in circa 3 minuten per kant gaar. Bestrooi met zout en peper.
  6. Schep de erwtjes door de gare rijst en leg de gegrilde zalm erop. Garneer met wat peterselie.

Bereidingstip

Breid het rijstgerecht uit met grof geraspte wortel.

Variatie

Ook lekker met gegrilde kip of geroosterde entrecote in plaats van zalm.

Voedingswaarde p.p.
Energie 850 kcal
Koolhydraten 75 g
Eiwit 37 g
Vet
Waarvan verzadigd
44 g
8 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.