Overige video's

Arroz a la huertana
Arroz a la huertana
(6)

Arroz a la huertana

Categorie hoofdgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Vezels 11 g
Zout 1,4 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een hapjespan en roerbak hierin de bosui, paprika en asperges 2 minuten. Voeg de doperwten, tuinbonen en knoflook toe en bak nog 2 minuten. Schakel de warmtebron uit en laat rusten.
  2. Breng intussen de bouillon aan de kook en voeg al roerend de rijst toe. Laat al roerend 10 minuten koken. Voeg alle groenten toe en kook nog circa 5 minuten op een lage stand, tot de rijst beetgaar is.
  3. Schakel de warmtebron uit en roer de boter en peterselie erdoor. Laat nog 1 minuut afgedekt staan. Bestrooi de arroz a la huertana met de rode peper en het fijngesneden loof van de bosui.

Wijnadvies

Neem bij dit recept een witte met duidelijke groentinten in kleur, geur en smaak: een tintelfrisse Rueda Verdejo van Nava.

Voedingswaarde p.p.
Energie 460 kcal
Koolhydraten 78 g
Eiwit 15 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Vezels 11 g
Zout 1,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.